Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

De zegels worden onderaan in het midden geplaatst, enkel op de eerste pagina. Hou onderaan een strook open van ongeveer 4 cm.
Organisatie die het opstellen van hun PV’s uitbesteden aan de politie moet deze informatie niet doorgeven aan de politie. Dergelijke zaken worden rechtstreeks door het VHP team afgestemd met de politie.

...

Wanneer men stukken oplaadt, welk ‘type bestuursdocument’ moet men er dan aan toekennen, en welke hiervan stromen wel of niet door naar welke andere toepassingen?

Wanneer een stuk wordt opgeladen, moet men aangeven welke soort het is, en welk type.

...

Er kunnen al heel wat types bestuursdocumenten opgeladen worden, maar vandaag geldt de verplichting enkel voor PV’s, verslagen van vaststelling, en stukken m.b.t. sancties. Het is zeer belangrijk dat het juiste type wordt geselecteerd omdat dit bepaalt of een stuk zichtbaar is in de handhavingsbibliotheek of niet. Fysiek zitten alle stukken in die bibliotheek, maar wie exact wat mag zien daarvan wordt bepaald door een BVR. In het huidige BVR wordt voorzien dat PV’s en verslagen van vaststelling van specifieke decreten mogen geraadpleegd worden. Technisch wordt de filtering dan ook gemaakt a.d.h.v. het ‘type bestuursdocument’ dat werd ingegeven: enkel de stukken met als type ‘proces-verbaal’ of ‘verslag van vaststelling’ worden getoond.
Naar verwachting worden deze stukken in deze fase van het project het meest ingevoerd:

  • PV’s en verslagen van vaststelling moeten in het handhavingsdossier opgeladen worden met het gelijknamig bestuursdocumenttype, dus ‘proces-verbaal’ of ‘verslag van vaststelling’. Stukken die kunnen gezien worden als een bijlage hieraan, bijvoorbeeld een bijhorende foto, worden opgeladen als soort ‘interne bijlage’ en als type ‘proces-verbaal’ of ‘verslag van vaststelling’. D.w.z. dat deze ook zichtbaar zijn in de handhavingsbibliotheek.

  • Voor begeleidende brieven naar andere entiteiten kunnen deze types gebruikt worden: ‘kennisgeving beboetingsinstantie’, ‘kennisgeving herstelinstantie’ of ‘bestuursdocument’. Deze laatste kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor begeleidende brieven van inspectiediensten. Deze zullen niet zichtbaar gemaakt worden in de handhavingsbibliotheek voor andere entiteiten, maar ze kunnen wel kennisgegeven worden naar die andere entiteiten, bijvoorbeeld het parket.

  • Indien beslissingsfiches van het parket opgeladen worden in het handhavingsdossier – wat niet verplicht is -  wordt het gelijknamig bestuursdocumenttype ‘beslissingsfiche parket’ gebruikt. Deze zijn niet zichtbaar in de handhavingsbibliotheek voor andere entiteiten, maar ze kunnen wel kennisgegeven worden naar hen.

Indien de beboetingsinstantie beslist om bestuurlijk te vervolgen, wordt er een sanctiedossier gecreëerd. De beboetingsinstantie zal bij die creatie een lijst te zien krijgen van alle stukken die werden opgeladen in het vastgesteld feit dat ze wensen te vervolgen, en moeten aanvinken welke stukken hiervan ze wensen te koppelen aan het sanctiedossier. Voorzichtigheid is hier geboden, want alle stukken die gekoppeld worden aan het sanctiedossier, of nieuw opgeladen worden in het sanctiedossier, worden onmiddellijk opgenomen in het sanctieregister en worden dan zichtbaar voor de vervolgde in Mijn Burgerprofiel of E-Loket. Hier wordt dus geen filter toegepast door het VHP.

Als er controles gedaan worden zonder schendingen vast te stellen, wordt hier dan een handhavingsdossier voor aangemaakt met een controleverslag, of is dat niet de bedoeling? 

...