Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Home
Terug naar algemene info over VHP
Terug naar overzicht veelgestelde vragen

...

Zie: https://vo-ajh.atlassian.net/wiki/spaces/VH/pages/19664091/FAQ+-+toegang+tot+het+VHP#Er-zijn-ook-mensen-van-lokale-(en-federale)-politie-die-ook-opereren-in-bijvoorbeeld-het-DABM-en-als-toezichthouder-PV%E2%80%99s-opmaken.-Moeten-zij-ook-werken-met-het-VHP%3F

Indien een gemeente of een intergemeentelijk samenwerkingsverband de opmaak van PV’s uitbesteedt aan de politie, moet die gemeente of dat IGS die PV’s dan opladen in het VHP?

Dat mag, maar het is op dit moment niet verplicht. Er geldt slechts een verplichting in 2 gevallen:

  1. Wanneer een PV of verslag van vaststelling wordt opgemaakt ná de go-live datum én de auteur ervan hoort tot een inspectiedienst van de Vlaamse Overheid, een stad, een gemeente, een intergemeentelijk samenwerkingsverband of een provincie. (De provincies zullen echter nog niet meteen kunnen aansluiten).

  2. Wanneer aan bovenstaand punt niet voldaan is, en het PV dus niet werd opgeladen, maar men wel wil overgaan tot bestuurlijke vervolging en/of het opleggen van herstelmaatregelen, dan moet het PV wel opgeladen worden door de betrokken entiteit, dus de beboetingsinstantie of (later) de herstelinstantie.

PV’s die worden opgemaakt door de politie in opdracht van een gemeente of een IGS, moeten dus niet verplicht worden opgeladen door de gemeente / IGS. Van zodra de politie aangesloten zal zijn op het VHP via een API connectie, zullen de PV’s doorstromen naar het VHP zonder manuele ingave. Tot dan raden we aan dat de gemeenten of IGS-en, die PV’s van de politie krijgen, ze zelf niet ingeven omdat het risico bestaat dat ze dan dubbel ingegeven zullen worden.
Indien de gemeente of het IGS dit toch wenst te doen, dan moet deze zeker een kennisgeving sturen naar de beboetingsinstantie (en eventueel herstelinstantie) om te vermelden dat het PV al werd ingegeven.